Nyöppnade Boardwalk vill vara en mötesplats för skånska surfare.

boardwalk2

I en internationell stad som Lund bör det självklart finnas en surfbutik – så tänkte Christian och öppnade stans första mötesplats för brädälskare. Scandisurf besökte butiken och tog sig en pratstund med den entusiastiska surfaren.

Varför öppnar du en surfbutik i Lund?
– Jag vill jobba med det jag brinner för. Surfing ligger mig varmt om hjärtat, och med tanke på att jag är långt ifrån att platsa i världstouren fick det bli en surfbutik istället. Jag har tidigare varit verksam i restaurangbranschen och gillar att hjälpa och snacka med goa och glada människor, så i stället för att prata mat och dryck får jag nu möjligheten att snacka surf hela dagarna. Dessutom fanns det ingen liknande butik i stan tidigare – givetvis ska det finnas en surfbutik i en internationell stad som Lund.

Berätta om butiken. Vad erbjuder ni?
– Här erbjuds kläder från både stora och små surf/street märken. Till att börja med är det Billabong, Rip Curl, O’neill och Mystic. Jag säljer även tillbehör som wax, leashar, dingrepairs med mera. Dessutom har jag brädor från lokala shapers. I en del av butiken kan man ställa sina gamla brädor för försäljning, så kanske någon annan får glädje av dem i vattnet. Bättre det än att de står och dammar i källaren.

Kan du berätta om din egen bakgrund som surfare?
– Jag surfade för första gången i Sverige för ca 8-9 år sedan. Sedan dess har jag varit fast. Jag har Henrik ”Mr Piddle” Svensson/Aldén att tacka för att jag upptäckte den här sporten. Han drog med mig till kalla Östersjön och visade mig hur total frihet kan kännas. För mig har surfing allt – spänning, adrenalin, lugn, fysisk aktivitet, gemenskap och möjligheten att drömma stort.

Om man är sugen på att pröva på vågsurfing i Skåne – vad har du då för tips?
– Köp eller låna en longboard, skaffa en ordentligt varm våtdräkt, lasta bilen och dra iväg med en kompis och börja leta vågor.

Vilken är enligt dig den bästa vågsurfingspoten i Skåne?
– Jag har ett par favoriter i Skåne som jag drömmer om på nätterna, men sökandet får var och en stå för. Det är en stor del av surfing – ibland åker man på nitlotter men ibland hittar man riktiga pärlor.

Boardwalk är tänkt att fungera som en mötesplats för brädälskare där kärleken och glädjen till brädor får stå i fokus. Här är alla välkomna – nyfikna kommande surfare och proffs som varit med sedan tidernas begynnelse. Öppettiderna är inte spikade än men fram till jul är butiken öppen: mån-fre 10-18, lör 11-16 och sön 12-16.

Boardwalk finns på Facebook här.